profiterol
Profiterol
Çarşamba, 06 Eylül 2006
PROFITEROL MALZEMELER
1 BARDAK UN
100GR KATI YAĞ
1 BARDAK SU
1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
4-5 YUMURTA
1 PAKET KREMA
2 PAKET BİTTER ÇİKOLATA
ÇİKOLATALI SOS
KREMASI İÇİN
2.5 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
VANİLYA
PROFITEROLÜN YAPILIŞI
SU TENCEREYE KONUR İÇİNE KATI YAĞ ATILIP KAYNATILIR
SU KAYNAMAYA BAŞLAYINCA BU KARIŞIMA ŞEKER VE UN ATILIR, ATEŞ ÜZERİNDE HIZLI KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR, ATEŞTEN ALINIR
SOĞUYUNCA İÇİNE 4 YUMURTA TEKER TEKER İLAVE EDİLEREK YEDİRİLİR ELDE EDİLEN HAMUR SIKMA TORBASINA DOLDURULUP ARALIKLARLA TEPSİYECEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE SIKILIR, SICAK FIRINDA KAPAĞI HİÇ AÇILMADAN PİŞİRİLİR
PİŞİNCE ISISI DÜŞÜRÜLÜP FIRININ İÇİNDE TUTULUR
DİĞER YANDAN HAMURUN KREMASI PİŞİRİLİR,SOĞUYAN TOPLAR ORTALARINDAN YARIM OLARAK KESİLEREK, KREMA DOLDURULUR SERVİS TABAĞINA DİZİLİR, ÜZERİNE ÇİKOLATALI SOS DÖKÜLÜR.
KREMANIN YAPILMASI
TENCEREYE SÜT,ŞEKER,VE UN KOYULARAK KAYNATILIR,KOYULAŞINCA ATEŞTEN ALINIPİÇİNE VANİLYA VE KATI YAĞ İLAVE EDİLİR,KARIŞTIRILARAK SOĞUTULUR,SOĞUMADAN KULLANILINIRSA HAMURLARI YUMUŞATIR.
ÇİKOLATALI SOS
1 PAKET ÇİĞ KREMA, 2 ADET BİTTER ÇİKOLATA ATEŞTE KARIŞTIRILARAK ERİTİLİR.
EmojilerEmojiler