google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

13 Şubat 2008 Çarşamba

Revani











içindekiler
Keki için

3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon kabuğu
Şerbeti için

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı
Su ve şeker kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatılır.
Kaynayan şerbete limon suyu eklenip altı kapatılıp, şerbet soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker iyice kabarana kadar çırpılır.
Yoğurt ve sıvı yağ karışıma eklenir.
Bir başka kapta un, irmik, vanilya, karbonat ve kabartma tozu karıştırılır.
Kuru karışım yoğurtlu karışıma eklenir.
En son limon kabuğu rendesi konulup, fırın tepsisine dökülür.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Kek 3-4 dakika ılıtıldıktan sonra dilimlenip, şerbetlenir.
Bir kaç saat şerbeti çektirildikten sonra servis edilir.
Notlar
Revanide yoğurt olduğu için hem karbonat hem de kabartma tozu kullanıyoruz.
İçine limon kabuğu rendesi yerine öğütülmüş ceviz, fındık, badem, hindistan cevizi koyarak değişik lezzetler elde edebilirsiniz.
Şerbeti mutlaka toz şekerle yapın. Pudra şekeri şerbetin koyulaşmasını engeller.
Buzdolabında saklayın.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.