google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

24 Mart 2010 Çarşamba

Abiye seçerken nelere dikkat etmeli?

Abiye seçiminde çok önemli püf noktaları ve atladığımız detaylar bazen bizi yanlış seçimlere ve düğün ya da özel bir gece sonrası pişmanlıklara sürükleyebilir.Yapılan en büyük yanlış düğüne bir kaç gün kala ya da bir hafta kala abiye bakmaya çıkmaktır.Kimimiz ise eğer düğün sahibi bizim 1.dereceden akrabamız yakınımız ise bir kaç ay önceden abiyemizi alıp hazırlamaktır.Aradaki bu zaman diliminde kilo alıp verebiliriz.Bunun yanı sıra dolaşırken dışarda vitrinlerde yeni modeller görünce hayal kırıklığına uğrayabiliriz.




Aslına bakarsanız abiye seçiminde zamanlama tabiki çok önemli.Fakat önemli olan ne alacağımızdan emin olmak virinlere bakmadan önce kafamızda bize uygun olan abiyeyi şekillendirmek.



Peki abiye seçiminde nelere dikkat etmeliyiz?



Bu yılın son moda trendlerini takip etmeliyiz.Bu sene hangi renk in hangi renk out.Herkes bu yılın trendi bir renk seçerken biz geride kalmak ya da geçmiş yıllara ait renk ve desende bir abiye giymek istemeyiz sanırım!



Geçen yıl bir düğüne davetliydiniz ve bir abiye aldınız.Bu sene yaz ayında yine bir özel geceye davetlisiniz.Ekonomik durumunuz yeni bir abiye almaya yetecek düzeyde değil.O zaman ne yapmalı?İşte o zaman eski abiyemiz üzerinde değişiklikler yaparak onu bu yılın modasına uydurmaya çalışabiliriz.farz edelim ki abiyemiz oldukça sade idi.Bu sene de bildiğimiz üzere abiye modellerinde biraz taş işlemeler daha ön plana çıkarıldı.Kabarık etekli modeller bu sezonda rafa kaldırıldı.Gelinlik modellerinde de abiye kıyafetlerinde olduğu gibi hafif,uçuşan modeller moda.



Bununla beraber 2009-2010 yılı yeni sezon abiyelerinde göğüs kısmından aşaşı doğru bollaşan modeller çok moda olmaya başladı.şifon modeller ve işlemeli saten gece elbiseleri ilk sıraya oturdu.İşlemelere de ise sadece göğüs kısmında yer verilmeye başlandı.Yaz aylarında ağır işlemeli kıyafetler ve ağır kumaşlar yerine hafif saten kumaşlar bunun üzerine göğüs kısmında dantel işlemeler gündemde.



Kısacası bu dönem daha modern tasarımların varlığı dikkatleri çekiyor. Bu sezonun favorisi ise gelinliklerde de olduğu gib straplez modeller.



Abiye seçiminde vücut yapınız, bedeniniz oldukça önemli. Bunun yanı sıra seçtiğiniz abiyenin vücudunuza oturması, kumaşın dikişleri, kumaşın rengi, ağırlığı da dikkat edilmesi gereken detaylar arasında.



Acaba katılacağınız davet nerede?Açık havada bir kır düğünü mü yoksa salonda yemekli bir düğün mü vs.Bunun gib etkenler de elbise tercihinizde önemli.Eğer kır düğününe davetliyseniz abartıdan,ağır işlemeli kıyafetlerden ve iddialı renklerden uzak durun.Salonda ise biraz daha iddialı olabilir taş işlemelere daha fazla yer verebilirsiniz.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.