google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

22 Aralık 2011 Perşembe

Bebeklerimizin kilo almasını istiyorsak bunlara dikkat edelim

Bayanlar, bebeğinize nasıl kilo aldıracağınız  bir sıkıntı içerisindeyseniz, sizler için hazırladığımız makalemizi okumalısınız. Bebeğim nasıl kilo alacak stresi, aslında hepimizin ortak sorunudur ve bu konuda çeşitli önerileri sürekli dikkate alırız. Fakat en önemlisi bebeğin tam olarak aç iken beslenmesidir. Aksi durumlarda, bebeğiniz mamayı reddeder ve bu şekilde bir kilo artışı meydana gelmez. Bunun için en önemli olan bebeğin tam olarak aç iken beslenmesidir, isterseniz gelin bunun ile ilgili detaylara birlikte bakalım, işte detaylar;


Çocuğa her yaşta yoğurt verilebilir. Yoğurt kolay bozulmaz zararlı mikroplar kolay üremez. Günlük yapılmış yoğurt çırpılarak süt bebeğe verilir.
Muhallebi pirinç unundan ya da buğday unundan yapılabilir.Yemek kaşığı un, bir orta büyüklükte su bardağı kadar sütte ezilir,ateşte karıştırılarak pişirilir.Ateşten indirilmeye yakın  şeker eklenir.
Bebeğe muhallebi verilmeye 1,5 -2,5 aylıktan sonra başlanabilir.önce çorba kaşıgı kadar verilmeye başlanarak bir küçük kaseye çıkarılır.Muhallebi şişeden (biberondan) sulu yapılır, un az olur.
Hiçbir mama anne sütünün yerini tutamaz. Anne sütü bulunduğu sürece, bebekleri mamalarla beslemeye özenmemelidir. Bu konudaki tüzük ve yönetmeliklere, belirlenmiş standartlara uygunluğu ambalajı ya da etiketi üzerinde gösterilmemiş hazır mamalar kullanılmamalıdır.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ilk bir yıl inek sütünün kesinlikle kullanılmamasını önermektedir. Avrupa ülkelerinde 2-3 yaşına kadar inek sütü kullanılmamaktadır.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.