google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

23 Aralık 2011 Cuma

cilt bakımı için bilmeniz gerekenler

Bayanlar, her daim güzel ve gösterişli bir cilt isteriz, fakat ne yazık ki bu sadece istemekle olmuyor. Genç, güzel ve sağlıklı bir cilt için doğru bakım önerileri mutlaka denenmelidir. Çoğumuz bunun için bakımlara önem veririz ama bir çoğumuz bakım yaparken, yanılgılar ile hareket edebiliriz. Durum böyle olunca cilt bakımlarıda bir sonuç vermez. Peki doğru cilt bakımları nasıl yapılır? Cilt bakımları hakkında bilmemiz gerekenler nelerdir? Makalemi okuduktan sonra eminim birçok doğru bildiğinizin aslında yanlış olduğu kanaatine varacaksınız.
Siyah noktalardan sıkarak kurtulunabilir.  – YANLIŞ
Kesinlikle hayır. Siyah noktalardan kurtulmak için özel olarak formüle edilmiş ürünlerle cildinizi sabah akşam yıkamak, siyah nokta temizleyici losyonlar ile silmek ve gözeneklerinizi tıkamayan bir nemlendirici kullanmak gerekir.
Çikolata yemek sivilcelere neden olur. – YANLIŞ
Çikolata, pizza ve kızartma gibi belli yiyecekler sivilcelere neden olmaz. Fakat bunları çok miktarda meyve ve sebze ile birlikte sağlıklı ve dengede yemek önemlidir. Sağlıklı beslenme cildinizi de sağlıklı yapar.
Makyaj temizleme ürünleri cildimizi temizlemek için yeterlidir.  – YANLIŞ
Makyaj temizleme ürünleri makyajı temizler, ancak cildin derinlemesine temizliğe ihtiyacı vardır.Bu yüzden makyaj temizleme ürünlerinin yanında her gün iyi bir temizleme ürünü kullanılmalıdır.
Sivilceleri patlatmak izlere neden olur.  – DOĞRU
Sivilceyi patlatmak, enfeksiyonun yayılmasına ve büyümesine neden olmanın yanında kalıcı izlere de yol açabilir.
Regl döneminde sivilceler artış gösterir.  – DOĞRU
Bu dönemde hormon dengesi değiştiği için regl döneminden 2-7 gün önce sivilcelerin görülmeye başlaması normaldir.
Sivilce cildin kirlenmesinden kaynaklanır. – YANLIŞ
Sivilcenin tek nedeni cildin kirlenmesi değildir. Kir, yağ ve ölü hücreler gözenekleri tıkar ve kıl kökü dibinde yağ birikmeye başlar. Bu olay, cildin üzerinde kabartılar, beyaz ve siyah noktalar olarak adlandırdığımız problemleri meydana getirir. Tıkanmış kıl kökleri bakterilerin üremesini de destekleyici ortamlardır. Aşırı bakteri üremesi cildin yüzeyinde kabartı, kırmızılık veya sivilce görüntüleri oluşturur.
Cildimizi çok sıcak su ile yıkamak gereklidir  – YANLIŞ
Çok sıcak su, yağ ve kirin gözeneklerden uzaklaştırılmasına yardımcı olur fakat cilt için iyi değildir.
Yüzünüzü günde 2 defadan fazla yıkayarak sivilcelerin sayısını azaltabiliriz. – YANLIŞ
Cildinizi çok sık yıkamanız cildinizi kurutacağı gibi sivilce problemini ciddileştirerek daha fazla sivilce oluşumuna sebep olabilir.
Cildiniz yağlandığında kurutmanız gerekir.  – YANLIŞ
En önemli nokta cildinizi temiz tutmanızdır. Cildin yağ üretimi yaşamsal bir olaydır. Bu yüzden yağlı cildinizi kurutmak için günde 2 seferden fazla yıkamak, sivilcelere diş macunu sürmek, limon sıkmak cilde zarar verir.
Cilt çok yağlı beslendiğimiz için parlar.  – YANLIŞ
Yetersiz cilt bakımı, hormonal değişiklikler, ergenlik, stres gibi faktörler yağ bezelerinden fazla sebum salgılanmasına ve cildin yağlanmasına neden olur.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.