google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

24 Aralık 2011 Cumartesi

gebelik testi en doğru ne zaman yapılır

Bayanlar, hamile olup olmadığınız öğrenebilmek anlamında yaptığınız gebelik testinizi tam olarak ne zaman yapmalısınız bilmek istiyorsanız, sizler için hazırladığımız makalemizi okumalısınız. Birçok şekilde yapacağınız bu testler ile ilgili detayları sizlere sunmak ve bu konuda sizlere detaylı bilgileri sunmak istiyorum. Gebelik testi konusunda aklınıza takılan soruları, makalemi okuduktan sonra kendi kendinize cevaplayabilirsiniz.
İdrarda gebelik testi ilişkiden hemen sonraki günlerde sonuç veremez. Genellikle doğru sonuç verebilmesi için adet gecikmesi olana kadar bekleyip o günlerde testi yapmak gerekir.
gebelik oluşma şüphesi olan bir ilişkiye girilmişse idrarda gebelik testi adet gecikmesi olunca yapılmalıdır. Bu testte gebelik çıkmazsa güvenilirliği arttırmak açısından 1 hafta sonra test tekrarlanmalıdır. Bu şekilde ilk testte %90 olan test günenilirliği ikinci test yapılırsa %95′lere kadar çıkar.
Testin pozitif (gebelik var) göstermesi negatif (gebelik yok) göstermesine göre daha günenilirdir. Yine de her tür adet gecikmesinde test neyi gösterirse göstersin doktora başvurmalısınız çünkü test gebelik gösterse bile bu normal bir gebelik olmayabilir, dış gebelik olabilir. Test gebelik yok gösterse bile farketmeden gebe olabilirsiniz.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.