google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

23 Aralık 2011 Cuma

kırışıklıklardan kurtulmanın doğru yöntemleri

Bayanlar, yaşlanma belirtisi olarak ortaya çıkan kırışıklıkları ne yazık ki tam olarak yok edemezsiniz. Fakat bu kırışıklıkların geç çıkmasını ve etkisi yitirmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken, makalemde bulunan çözüm önerilerini dikkatli bir şekilde takip etmelisiniz. Sizler için hazırladığım makalemde, kırışıklıklardan kurtulabilmeniz adına sizlere önerilerde bulunuyorum. Sizlerde kırışıklıklarınız ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız, yazımı mutlaka okumalısınız.
1 – Pigmentasyon
Pigmentasyon kadınların yaşları ilerledikçe şikayet ettiği konuların başında geliyor. Yapılan araştırmalar da cilt renkleri solgun olmayan kadınların olduklarından daha genç ve daha güzel göründüğünü ortaya koyuyor. Yüzde ortaya çıkan kahverengi lekeler, ciltte melanin üreten hücrelerin artmasıyla oluşuyor. Bu hücrelerin artışına güneş ışınlarının etkisi ve yaşlanma eklenince daha çok ortaya çıkmaları da kaçınılmaz oluyor. Fakat bu hücrelerin artmasına sadece güneş ışınları değil stres de neden olabiliyor. Uzmanlar çok fazla sauna bağımlısı olan kişilerde de sıcak nedeniyle pigmentasyon görülebildiğini belirtiyor.
Ne yapmalı?
Pigmentasyon sorunu yaşayan kişiler ürün seçerken içeriğinde kojik asit (cildi aydınlatıcı mantar özü) bulunan ürünler seçmeli. Ayrıca C vitamini ve meyan kökü içeriğine sahip ürünler de lekeler üzerinde etkili oluyor. Koyu renkli lekelerden kurtulmak çok kolay olmadığı için bu ürünleri kullanırken sabırlı olmak da önem taşıyor. Sonuç almak için en az altı ya da sekiz hafta beklemeniz gerekiyor.
2 – Kırışıklıklar
Kırışıklıklar aynanın önüde durup “Aman Allahım yaşlanıyorum” dediğinizde tanıştığınız acı ama gerçek bir sorun. Yapılan araştırmalar her altı kadından birinin 20 yaşından önce kırışıklıklarla tanıştığını ortaya koyuyor. Derin kırışıklıkların oluşmasının en önemli nedeni kolajen liflerinin hasar görmesi. Kolajen lifleri yaşla birlikte hasarlanmaya başlasa da bu durumu hızlandıran faktörlerin başında güneş ve yanlış beslenme geliyor.
Ne yapmalı?
Cildinizin erkenden yaşlanmasını istemiyorsanız ilk olarak sağlıklı bir beslenme planı oluşturmalısınız. Bu planın içerisinde beyaz ekmek, beyaz pirinç ve beyaz şeker olmamalı. Ürün içeriğinde cilt yenileyici A vitamini, nemlendirici ve yumuşatıcı hyalüronik ve kolajeni artırıcı peptidlerin olmasına dikkat edilmeli.
3 – Göz altı torbaları
Kocaman gözler gençliğin de sembolüdür. Fakat yaş ilerledikçe göz altındaki torbalar artıyor ve bu torbalar da gözlerin daha küçük görünmesine neden oluyor. Bunun nedeni göz altındaki derinin çok ince olması ve yaşlandıkça bu derinin daha da incelmesi. Bu durumla birlikte o bölgede de sıvı birikmeye başlıyor. Göz çevresindeki bağ dokusu sıkılığını kaybettiğinde yağ dokusu da gözlerin altında gözyaşı torbası oluşturuyor. Bu torbalara neden olan etkenler arasında sadece yaş değil aynı zamanda stres ve çok tuzlu beslenmek yer alıyor.
Ne yapmalı?
Günlük kullandığınız göz kreminizin içerisinde kafein olmasına dikkat etmek gerekiyor. Kafein göz çevresinin sıkılaşmasına ve dolaşımın hızlanmasına yardımcı oluyor. Eğer gece geç yattıysanız ya da o gün çok fazla bilgisayar ekranına baktıysanız yapacağınız 10 dakikalık çay kompresi gözlerinize iyi gelecektir.
4 – Kuruluk
Kuru bir cilt kırışıklıkların daha fazla ortaya çıkmasına, aynı zamanda yorgun görünmenize neden oluyor. Stres kuru bir cildin en önemli sebeplerinden biri. Bunun yanında cildi nemlendirmemek ve güneş de cildin kurumasına yol açıyor.
Ne yapmalı?
Retinoid (A vitamini), glikolik asit ve lineolik asit içeren ürünler seçmeye özen göstermelisiniz. Haftada bir ya da iki defa peeling yapmak da cildinizin kurumasını engellemenize yardımcı olur.
5 – Çökme
Cilt yaşlandıkça deri altı yağ dokusunun azalmasına bağlı olarak çökme de görülüyor. Bu durum sürekli olarak yorgun görünmenize de neden oluyor. 25 yaşından itibaren cildin ürettiği kolajen miktarı düşmeye başlıyor. Yapılan bir araştırmaya göre 80 yaşında üretilen kolajen miktarı 25 yaşındaki kolajen miktarından yüzde 25 daha az. Ayrıca kadınların ciltleri erkeklere oranla daha hızlı çöküyor çünkü kadınların hormonları erkeklerinkinden farklı çalışıyor.
Ne yapmalı?
Cildin elastikiyet kazanmasını sağlayan en önemli etken amino asitler oluyor. Cildi sıkılaştırıcı krem ve serumlar bu sorun için ideal bir seçim olacaktır.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.