google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

24 Aralık 2011 Cumartesi

normal doğum ile ilgili önemli bilgiler

Bayanlar, normal doğum tam olarak hangi zamana denk gelebileceğini bilmemiz mümkün değildir. Normal doğumun aslında bir zamanı vardır fakat, bu tip doğum erken veya geç bir şekilde oluşabilir. Peki normal doğum tam olarak nasıl gerçekleşiyor ve bu doğum ile ilgili detaylar nelerdir? Bu konu ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak istiyorsanız, sizler için hazırladığım makalemi mutlaka okumalısınız. Konusunda uzman kişiler tarafından hazırlanan makalemden, normal doğum bilgilerini bulabilirsiniz. 
Normal doğumun ne zaman gerçekleşeceği tam olarak belirlenemez. Beklenen doğum tarihinden genellikle bir hafta önce ya da 1 hafta sonra doğum gerçekleşebilir. Normal gebelik takipleri gerçekleşen kadında vajinal doğum düşünülüyorsa 37-38. gebelik haftalarında mutlaka pelvik muayene yapılmalıdır.
Eğer doğum kanalı uygun değilse bebeğin bu kanalda sorunsuz ilerlemesi mümkün olmaz. Doğum eyleminin uzamasına bebeğin kanalda sıkışmasına ve oksijensiz kalmasına neden olabilir. Gebelik takiplerinde 4000 gr ve üstü bir bebeğin doğması öngörülüyorsa vajinal doğum önerilemez.
Uzun ve zor doğumlarda iri bebek doğumlarında idrar torbası sarkıkları ve buna bağlı idrar tutamama ve istemsiz kaçırma şikayetleri ortaya çıkabilir. Doğum sırasında bazen vajinada aşırı genişlemeler daha sonraki cinsel performansı etkileyebilir. Vajinal doğumdan yaklaşık 1 hafta 15 gün sonra egzersizlere başlanabilir. Bu da kasların daha erken toplanmasına neden olur.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.