google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

1 Ocak 2008 Salı

çilekli parfe

malzemeler:
100 gr margarin
300 gr krem peynir
Yarım su bardağı tozşeker
2 Su bardağı krem şanti
1 Su bardağı fındık
200 gr kuru üzüm
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım rendelenmiş limon kabuğu
250 gr çilek
Hazırlanışı: Margarin iyice yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletilir. Yumuşayan margarini krem peynir, tozşeker ve krem şanti ile karıştırılır. Ayıklayıp yıkanmış kuru üzüm, fındık ve rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu eklenir. Çilekler ayıklanıp yıkanır. Büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölünür. Çilekler de karışıma eklenir. Orta büyüklükte bir kalıp hafifçe ıslatılır. Karışım kalıba boşaltılır. Bir gece buzlukta bekletilir. Donan tatlıyı kalıptan servis tabağına ters olarak çıkatılır. Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletilir. Çileklerle süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.