google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

6 Ocak 2008 Pazar

Kestaneli Kalp Pasta


Malzemeler :
20 Kestane Şekeri
200 gr Çırpılmış Kremşanti
1 Hazır Kalp Şeklinde Pandispanya
50 gr Şekerli Şurup
30 gr Çekilmiş Fıstık veya Fındık
Kremabör İçin:
200 gr Toz şeker
5 Yumurta Sarısı
1/2 Paket Şekerli Vanilya
250 gr Süt
300 gr Margarin

Hazırlanışı :
Kremabörü Hazırlamak İçin; Toz şeker, yumurta sarıları ve vanilyayı mikserle çırpın. Sütü kaynatın ve karışıma azar, azar ekleyin. 3-4 dakika daha karıştırın. Ilınınca margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle 4-5 dakika karıştırın. Kestane şekerlerinin yarısını ezerek püre haline getirin, diğer yarısını küçük, küçük doğrayın. Kestane püresini hazırladığınız kremaböre ekleyip iyice karıştırın.Pandispanyayı enine üçe bölün. İlk katı düz bir tepsiye yerleştirip şekerli şurupla hafifçe ıslatın. Üzerine hazırladığınız kestaneli kremadan bir kat sürüp küçük doğranmış kestane parçalarını yerleştirin. Kremşantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatın.

Aynı işlemi tekrar edip en üste son pandispanyayı yerleştitin. Şekerli şurupla hafifçe ıslatıp buzdolabında bir saat kadar bekletin. Pastayı buzdolabından çıkarın. Kalan kestaneli krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayıp temiz bir tarakla şekillendirin. Pastanın üzerini kestane şekeri ve fıstık ile süsleyip servis yapın.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.