google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

6 Ocak 2008 Pazar

Malta Köşkü


Malta Köşkü
Malzemeler :
10 Malta Eriği
1 kg Süt
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Toz şeker
6 Kakaolu Bisküvi
100 gr Margarin
Vanilya
Sos Malzemesi:
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1.5 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
1.5 Çorba Kaşığı Kakao

Hazırlanışı :
Cam kaseye erikleri yerleştirin. Başka bir kapta süt, irmik, şeker, vanilya ve margarini çırpıp, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Pişirdiğiniz karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün. Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Pastayı bir gece buzdolabında bekletin.Sos malzemesi için su ile niastayı eritin. Kakao ve süt ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Sos ılınınca pastanın üzerine gezdirip servis yapın.

NOT: Malta köşkü için hazırladığınız bu sosu dondurma ve parfelerde de kullanılabilirsiniz. Sosu önceden hazırlayıp, buzdolabında sakladığınızda üstü kaymaklanmaz. Yapacağınız tatlının cinsine göre sosun içine bir miktar şeker de ilave edilebilirsınız.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.