google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

1 Ocak 2008 Salı

krepli çikolata soslu yaş pasta


Malzemeler:
3 yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
100 gr. eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket krem şanti
1 paket labne peyniri (küçük paket)
çikolata sosu
Hazırlanışı:
Yumurta, süt, un, eritilmiş çikolata, şeker, kabartma tozu, vanilya mikserle çırpılır. İlk krepi pişirirken teflon tava çok az yağlanır sonraki kreplerde yağlamaya gerek kalmaz. Kepçeyle olabildiğince ince olmasına özen göstererek krepi tavaya yayıp pişirilir. Tavanın büyüklüğüne göre adet çıkacaktır. Krepler ince olmalıdır. Aralarına sürmek için krem şantiyi arkasındaki tarife göre hazırlanır. İçine labne peynirini ekleyip mikser yardımıyla kıvamlı hale gelene kadar çırpılır. Krepler soğuduktan sonra bir krep üstüne krem şanti üstüne krep olmak üzere üstüste dizilir. En üste çikolata sosunu hazırlanıp sürülür. Buzdolabında soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.