1 Şubat 2008 Cuma

ayva tatlısı


8 porsiyon için



4 adet ayva
8 servis kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı su
kaymak
file antep fıstığı



Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Çıkardığımız çekirdekleri biriktiriyoruz. Geniş bir tencereye suyumuzu ilave ederek ayvaların kesik kısımları üstte kalacak şekilde diziyoruz. Üzerlerine ayvaları soyarken ayırdığımız çekirdekleri serpiştiriyoruz. Her ayvanın üzerini örtecek şekilde servis kaşığı ile birer kaşık toz şeker ilave ediyoruz. Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte olmak üzere rengini alana kadar (yaklaşık 1,5 saat) pişiriyoruz. Ben süsleme için kaymak ve file fıstık tercih ettim ama bu tatlıya ceviz de çok yakışıyor.
Not:

1. Ayvaları soyarken kararmaması için limonlu suda bekletirim.
2. Ne kadar çok ayva çekirdeği olursa rengi o kadar güzel olur.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.