3 Şubat 2008 Pazar

Aşure


<


Aşure malzemeler
Yarım kilo aşurelik buğday

1 su bardağı nohut

1 su bardağı fasulye

100 gr kuru kayısı

100 gr kuru incir

2-3 adet küp küp doğranmış elma

portakal kabuğu rendesi

kuş üzümü ve çekirdeksiz üzüm

karanfil

fındık içi, ceviz içi

üzeri için tarçın

1 kilo şeker

Aşurenin hazırlanması
Buğdayımızı , fasulyemizi ve nohutumuzu bir gece öncede ıslatın ve ertesi gün haşlayın. Buğdayın üzerine 5-6 parmak gececek şeklinde su koyup kaynatın. Daha sonra fasulye ve nohutuda ekleyıp karıştırın.

Yıkanmış ve sıcak suda bekletilmiş üzümleri,kayısıları ilave edin. Biraz daha kaynadıktan sonra şeker ilavesi yapın.Suyu azalırsa kaynamış su ekleye bilirsiniz.

Portakal kabuğu rendesinide ekleyin.Elmalarımızı küp küp doğrayın ve onlarıda ekleyin. Aşuremizi ocaktan almaya yakın minik doğranmış incirlerimizi ekleyin.En son eklememizin sebebi aşuremizin kararmaması için.

İsteğe bağlı en son gül suyuda ekleye bilirsiniz.

Aşuremizi kaselere boşaltıktan sonra üzerine tarcın ,nar ve kuruyemişlerimizle süsleye bilirsiniz.

AFİYET OLSUN


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.