3 Şubat 2008 Pazar

bonibonlu kurabiye











MALZEMELER
125 gr tereyağ

125 gr un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 adet yumurta

115 gr sütlü çikolata

11/ 2 cup şeker 320 gr

5 paket bonibon

1 çimdik tuz

100 gr kakao yani 1/2 cup

HAZIRLANMASI
Öncelikle tereyağımızı ve çikolatamızı bir kapta benmari usulü eritin. Diğer yandan un,kakao kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.

Şeker, yumurta ve vanilyayı mikserle çırpın. Eritilmiş yağımızı ve çikolatamızı da karışımıza dahil edin ve karıştırmaya devam edin. Unlu karışımımızıda ekleyin ve karıştırın. Bonibonları ben sadece üstünde kullandım dilerseniz içine de koya bilirsiniz. Sadece üzerinde kullanacaksanız 2 paket bonibon yeterli olacaktır.

Tepsimize yağlı kağıt serin. Hazırlamış olduğumuz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük hamur parçaları koparın. Hamurumuz kulak memesinden biraz daha çıvık bir hamur oluyor bu yüzden elimizi hafif ıslatıp yuvarlama yapabilirsiniz. Üzerine de bonibonlari yerleştirin ve aralıklar bırakarak tepsiye dizin. 165 derecedeki fırında 15 dk pişirin.

Kurabiyeler fırında çıkınca yumuşak oluyorlar ama soğumasını bekledikten sonra kıvamına geliyor.

AFİYET OLSUN


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.