1 Şubat 2008 Cuma

güllaç












Malzemeler :

1 paket güllaç ( 13 yaprak)

3 litre süt ( 2.5 lt. de olabilir)
6 su bardağı şeker ( fazla tatlı sevniyorsanız azaltılabilir)
1 paket vanilya
süslemek için ceviz ve nar taneleri
Hazırlanışı :

Sütü bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başladığında şekeri ve vanilyayı ilave edin. Altını kapatıp biraz ılımasını bekleyin. Diktörtgen veya yuvarlak bir tepsiye 1 adet güllaç yaprağını uygun şekillerde kırarak yerleştirin. Yaprağı yumuşatacak kadar üzerine süt ilave edin. Yine bir güllaç yaprağını tepsideki güllacın üzerine yerleştirin ve süt ile ıslatın. Tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Kalan sütü tepsinin her yerine gezdirerek dökün. Yapraklar sütü iyice çektikten sonra iri dövülmüş ceviz içi ve nar taneleri ile süsleyip dolabta soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.