google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

19 Mart 2008 Çarşamba

BEBEKLER İÇİN EK GIDALARIN HAZIRLANMASI

EK GIDALARIN HAZIRLANMASI



YOĞURT



l Yoğurt günlük olarak evde yapılır.

l Süzülen süt ateşe konur.

l Süt kabın içinde kabarınca, bir kaşıkla karıştırılarak 5 dakika daha ateşte tutulur.

l Süt elimizin dayanabileceği sıcaklığa kadar ılındıktan sonra bir kaşık yoğurt sütün içine katılır.

l Kabın üzeri örtülerek yaklaşık 6 saat oda sıcaklığında bekletilir.

l Yoğurt bir gün buzdolabında bekletildikten sonra bebeğe verilir.

l YOĞURT CAM KASE VEYA BARDAKTA YAPILIR VE SAKLANIR.

l PİYASADA SATILAN HAZIR YOĞURDUN KAYMAK TABAKASI BEBEĞE VERİLMEZ.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.