google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

25 Mart 2008 Salı

Böğürtlenli Pasta


Böğürtlenli Pasta
Malzemeler :
3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
600 gr Böğürtlen
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü
2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu
İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya

Hazırlanışı :
Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın. Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin. Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın.

Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.