google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

25 Mart 2008 Salı

Damla Sakızlı Pasta


Damla Sakızlı Pasta
Malzemeler :
• 7 bardak süt
• 1 1/4 bardak toz şeker
• 25 gr. nişasta
• 50 gr. pirinç unu
• 1/3 çorba kasığı sakız
• 1/2 bardak çekilmis tuzsuz antep fıstığı
Tuz Harcı İçin;
• 2 paket kakaolu bisküvi
• 5 çorba kaşığı çekilmiş ceviz

Hazırlanışı :
Tencere içine süt, toz şeker, tuz ile sıkıca bir tülbent parçasına bağlanmış sakız koyarak arada bir karıştırarak kaynamaya bırakın. Bir kaba nisasta ile pirinç ununu koyarak üstlerine 1 bardak suyu sicim gibi akıtın ve bir taraftan da karıştırarak eritin. Sonra da bu karışımı kaynamakta olan şekerli süte yine sicim gibi akıtın ve karıştırarak ilave edin ve boza kıvamında bir koyuluk alıncaya kadar durmadan karıstırarak pisirin. Karısımı el mikseri ve kasesinin içerisine alarak göz göz oluncaya kadar çırpın.

Daha sonra düz kare bir tepsi içerisine altına rulo yapmanızı kolaylastırmak için aliminyum folyo ve ya strech kaplayın. Su ile tüm yüzeyi ıslatıp 1 parmak kalınlıgında olacak sekilde muhallebiyi yayıp, buzluga soguması için bırakın. Diger tarafta kakaolu bisküvileri, cevizleri ve antep fıstıgını mikser ile ayrı ayrı güzelce inceltin buzluktan sogumus olan muhallebinin üzerine önce cevizleri sonra un haline gelmis büskiviyi esit olarak yayın.

Folya ve ya strech yardımı ile bir kenardan baslayarak rulo seklinde katlayın. Servis tabagına alarak kalan bisküvileri üzerine güzelce yayın en son olarak antep fıstıgını boydan boya güzelce döküp, soguk olarak dilim dilim servis yapın.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.