google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

25 Mart 2008 Salı

Yoğurtlu Çilek Turtası


Yoğurtlu Çilek Turtası
MALZEMELER:
Kreması İçin:
• Süzülmüş yoğurt 500 gr
• Jelatin 8 yaprak
• Toz şeker 150 gr
• Su 50 gr
• Yumurta sarısı 160 gr
• Krem Şanti 500 gr
• Limon kabuğu 1 adet
• Çilek püresi 75 gr

Hazırlanışı :
KremaYumurta sarısı mikserde kabartılır. Toz şeker ve su 127°C’de kaynatılır ve mikserde kabartılmış yumurtalara azar azar yedirilip 4-5 dakika daha mikserde karıştırılır. Karışım mikserden alınır ve bir kaba boşaltılır. Süzülmüş yoğurt ile rendelenmiş limon kabuğu ilave edilir, daha sonra eritilmiş jelatinler ve çırpılmış krem şanti ilave edilerek karıştırılır. Pastanın TamamlanmasıÇemberlerin kenarları sıvı yağ ile yağlanır, pudra şekerine batırılıp, fazlası çembere vurularak alınır. Bu çemberler ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarlarına büyük boy çileklerin ortadan kesilmiş iç bölümleri sırayla yerleştirilir. Ortasına çok ince açılmış pişmiş tart hamuru konulup, üzerine hafifçe kayısı marmelatı sürülüp ince kesilmiş pandispanya patı yerleştirilir

Bunun üzerine hazırlanan yoğurtlu çilek kremasının bir bölümü konulur, daha sonra kremanın üzerine bütün çilekler doldurulur.Çileklerin tamamını turtanın içine koyduktan sonra, kalan yoğurtlu krema ile çemberin tamamı doldurulur.Turtanın donması için buzdolabına konulur. Dolaptan çıkartılan turta istenilen şekillerde süslenir.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.