google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

6 Ocak 2010 Çarşamba

Püf Noktaları

örgü öemenin ve kullanmanın
Püf Noktaları




Aynı renk numarasındaki ipliklerdeki parti no farklılığından kaynaklanan çok ufak ton farklılıkları

Yumak etiketleri üzerinde ürünlerin üretim parti numaraları bulunmaktadır. İplik satın alırken aldığınız tüm yumakların aynı parti nosunda olmasına dikkat ediniz. *** Farklı parti nolarında üretilen düz renkli ipliklerde bazen çok ufak ton farklılığı görülmesi normaldir. Eğer örgünüz yarım kalmış ve tekrar satın alma yapacaksanız, mutlaka mevcut ipliğin yumak etiketini ve yarım kalan örgünüzle beraber satın alma yapınız. Bu uygulama ufakda olsa ton farkı riskini yok edecektir. *** Ebruli ipliklerde ihtiyacınızı net belirleyerek alımınızı aynı parti numarasından yapmanızı tavsiye ederiz.



Bitmiş ürünlerin ütülenmesi...

Bitmiş ürünlerin ütülenmesi görünümünü iyileştirir. Ütülerken etiket bilgilerine dikkat etmeniz yararlıdır. Ütülemek yerine kanepe, yatak altı gibi göreli olarak ağır yatay yüzeylerin altına yerleştirerek de düzgünlük sağlayabilirsiniz.



Tüylü ipliklerin tüy dökülmesini nasıl azaltırsınız?

Angora, tiftik gibi hammaddelerle üretilen, tüylü ipliklerle ördüğünüz ürünleri poşet içerisinde 1 gece buzlukta bekletirseniz tüy dökülmesini azaltırsınız.



Kenar ilmeklerini örerken...

Örgü örerken kenar ilmeklerini örmeden direkt şiş üzerine almanız hem yanlara doğru sürekli artmasını önler hem de örgü dikişi rahat ve muhtazam olur.





Etiket talimatlarına dikkat...


Ürünlerinizi kullanırken etiket üzerindeki talimatları, yıkama kurutma tavsiyelerini dikkate alırsanız örgülerinizin ömrü uzar.



Beğendiğim bir modeli bedenime göre nasıl uygulayabilirim ?

Eğer örgüye yeni yeni başlıyorsanız, tavsiyemiz öncelikle öreceğiniz bedenle aynı olan , tarifi olan modelleri seçmenizdir. Model uyarlaması için dikkat edilmesi gereken ilk husus, örülecek olan kişinin ölçüleridir. Kişiye göre kol boyu, omuz genişliği, koltuk altına kadar olan beden uzunluğu gibi ölçüler değişebileceği için bu ölçüleri almanız size yardımcı olacaktır. Hatta yine örülecek olan kişinin halihazırda kullandığı bir giysiyi (kazak,hırka vb) kendinize ölçü gibi kullanabilirsiniz. Sonrasında ürün etiketlerinde bulunan 10 cm x 10 cm büyüklükte bir kare örerek, kaç ilmek ve kaç sıra ile elde ettiğinizi görünüz. Bu ilmek ve sıra sayısını temel ölçü alarak başlangıç için kaç ilmek atacağınızı, koltuk altına kadar aldığınız ölçüye ulaşmak veya kol boyu için kaç sıra örmeniz gerektiğini hesaplayınız.



Örgü kalitesini nasıl sağlarsınız?

Örgü kalitemiz örgümüzün gevşek veya sıkı oluşuyla çok yakından ilgilidir. Bu nedenle örgü örerken iplik gerginliğine mutlak surette dikkat etmek; çok gevşek bırakmamak veya çok sıkmak gereklidir. El alışkanlığınızın nasıl olduğunu etiket bilgilerinde yeralan 10 cm x 10 cm büyüklüğündeki karede verilen ilmek ve sıra sayılarıyla kontrol edebilirsiniz. Verilen ilmek sayısı ve sıra sayısında 10 cm x 10 cm kare büyüklüğünü yakalayamıyorsanız büyük veya küçük oluşuna göre örgünüzü adapte etmeniz daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır.




EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.