google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

2 Ocak 2012 Pazartesi

Kız Bebekleri için Örgü Hırka


Kız Bebek Örgü Hırka
 Kız bebek örgü hırka
 Kız bebek örgü hırka
Beden : 0-1 Yaş grubu.
Malzemeler:
ANCHOR "Pirene" El Örgü İpliği (%100 Akrilik) Yaklaşık 200 gr. # 1100 Beyaz Yaklaşık 50 gr. # 1009 Pembe 4 numara 1 çift örgü şişi 8 adet pembe düğme
Yaklaşık 50 cm. ince saten kurdela - Pembe
Kullanılan Örgüler :
Haroşa örgü - Düz örgü - Ters örgü Ölçü : 20 ilmek- 26 sıra 10 cm2 eşittir. UYGULAMA
Arka-Ön: Yakadan başlanarak bütün örülecek.
4 numara örgü şişine beyaz iplikle 80 ilmek atarak, 6 sıra haroşa örgü örün. Haroşa örgünün 6. sırasında sağ yaka ucuna 1 adet düğme iliği açın. 7. sıra başında 7 ilmeği sol ön bantı için haroşa örgü örün. Sonraki 12 ilmeği (sol ön) düz örgü örün. 13. ilmeğe reglan kol artışı için verilen motif şemasının, reglan kol çizgi ilmeği gelecek şekilde uygulayın. Sıradaki 7 ilmeği (sol omuz) düz örgü örün. 8. ilmeğe aynı şekilde şemayı uygulayın. Sonraki 24 ilmeği arka için düz örgü örün. 25. ilmeğe aynı şekilde şemayı uygulayın. 7 ilmeği (sağ omuz) düz örgü örün. 8. ilmeğe aynı şekilde şemayı uygulayın. Sonraki 3 ilmeği düz örgü örerek geri dönün. Kalan ilmekleri (sağ ön ve bant) beklemeye alın. Sonraki sırada ilmekleri olduğu gibi örün. Sıra sonunda sol ön ilmeklerinden 9 ilmek ve ön orta ilmekleri (baklemeye alın) kaldığı zaman geri dönün. Sonraki sıralarda motif şemasını takip ederek aynı zamanda iki kenardan her sıra sonunda beklemede olan ilmeklerden 3'er adet ilmeği düz örgü olarak örgüye dahil edin. 8 sıra sonunda beklemede olan ön ilmekleri bitmiş olacaktır. Sonraki sıralarda ön bant ilmekleri (7'şer ilmek) haroşa örgü, diğer ilmekler ise düz örgü ve motif şemasını aynı noktalardan uygulamaya devam ederek örün. Bu arada sağ ön bant örgüsünün baştan itibaren 12. sırasında 2. iliği açın. (Sonraki sıralarda sağ ön bant üzerine her 17. ve 23. sıralarda (3. ve 4. ilik) 1 'er ilik açarak örgüye devam edin.) Örgü boyu yakadaki haroşa örgüden itibaren 11 cm. - 28 sıra olduğu zaman, 29. sıra başında sol ön bant ilmekleri ve sol ön için 20 ilmeği beklemeye alın. Sıradaki 40 ilmeği sol kol için örgü şişinde bırakın. Sonraki 42 ilmeği arka için beklemeye alın. Sıradaki 40 ilmeği sağ kol için örgü şişinde bırakın. Kalan ilmekleri sağ ön için beklemeye alın. Kollar için örgü şişinde kalan ilmekleri, 6' şar sıra haroşa örgü örerek, bir kerede kesin. Beklemede olan sol ön, arka ve sağ ön ilmeklerini 4 numara örgü şişine geçirin. Ön bant ilmeklerini haroşa örgü, ortada kalan ilmekler düz örgü olacak şekilde 4 sıra örün. 5. sıradan itibaren ön bant ilmekleri haroşa örgü ve ortada kalan ilmekleri ise etek ucu için verilen motif şema ve açıklamasını takip ederek örgüye devam edin. Örgü boyu koltuktan itibaren 17 cm. - 44 sıra olduğunda bütün ilmekler üzerinden 8 sıra haroşa örgü örerek bütün ilmekleri bir kerede kesin.
 Kız bebek örgü hırka
 Bitirme : Kol alt dikişlerini birleştirin. Düğmeleri sol ön bant üzerinde yerlerine dikin. Saten kurdeladan 4 adet küçük fiyonk hazırlayın. Modelde görüldüğü gibi 2 adet sağ ön, 2 adet sol ön robaya tutturun.

Yazının Kaynağı: Yumak çocuk el örgüsü desen kitabı


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.