google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

17 Ekim 2012 Çarşamba

Derya Baykal Saç Örgülü Örgü Atkı Modeli Yapılışı ( Anlatımlı )


Çok şık bir örgü atkı modeliyle çıktım  bu kez huzurlarınıza…Zincir görüntüsü veren bu atkı modelimiz aslında bi çeşit saç örgüsü tekniğidir.Yapılışını ayrıntılı olarak aşağıda vermekteyim.Dilerim beğenirsiniz…(=
Saç Örgülü Örgü Atkı Modeli Yapılışı ( Anlatımlı )
Saç Örgülü Örgü Atkı Modeli Yapılışı ( Anlatımlı )
 
Örgü Atkı Modelimizin Yapılışı :
 
Beş numaralı şişle ellidört ilmek atın.başlangıç için : iki ilmek düz örgü, iki ilmek haroşa örgü ve dört düz örgü, dört haroşa örgü, dört düz örgü, dört haroşa örgü, dört düz örgü, dört haroşa örgü, dört düz örgü, dört haroşa örgü, dört düz örgüi, dört haroşa örgü, dört düz örgü ve iki haroşa örgü, iki düz örgü örneği ile dörtlü lastik örgüsü ile on sıra örmeye başlayın.daha sonra saç örgü örneğini örmeye geçelim. dört ilmek haroşa örgü örün. sonraki 12 ilmekle saç örgü öreceğiz. ilk altı ilmeği örmeden bir başka şişe veya tığa alın, daha sonra sonraki altı ilmeği sağ elimizdeki şişe alarak, tığda bekleyen altı ilmeği sol şişe geçirip, sağ şişteki altı ilmeğide sol şişe alarak çapraz bir şekil yaparak düz örgü ile örün.
dört ilmekten ,üç haroşa örgü, bir ilmek düz örgü şeklinde yukarıdaki saç örgü örülüşünü yapacağızi yine dört ilmekten üç haroşa,bir ilmek düz örgü ile yine saç örgü yaparak şişteki sonra  dört ilmeği haroşa öreceğiz.
şişle arka sırayı örerken bütün ilmekleri haroşa örgü modeli ile örün.  bordo rengi yünden örülen saç örgülü atkı modelinin saç örgüsünü istenilen uzunlukta örneğin beş cm kadar ördükten sonra saç örgüsünün kıvrımlarını yapmak için başta yapmış olduğumuz 6+6, on iki ilmeği çaprazlama alarak aynı işlemi uygulayın. örgülü atkıyıistediğiniz boyutta ördükten sonra en baştayapılan lastik örgüsünü tekrarlayarak ilmekleri kesin.
Yapavak olanlara şimdiden kolay gelsin


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.