google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

17 Ekim 2016 Pazartesi

örgü şal yaka bayan hırkası modeli yapılışı (anlatımlı)



modern kahverengi şal yaka hırka modeli yapılışı açıklamalı


modern kahverengi şal yaka bayan hırkası nasıl yapılır ?
BEDEN : 
örgüye 189 ilmek üç düz üç ters lastik olarak başlanacak. Örgü aynı şekilde devam ederken yirmisekiz cm”de hırkanın üst yaka kısmı için 42 ilmek açığa alınacak. Omuz çıkıntısı için kırkiki ilmeğin yanındaki ilmekler on sıra örülecek. Daha sonra kol oyuntusu için otuz ilmek kesilip, sırası ile üç kere iki ilmekdaha kesilip, altı sıra örülecek. Üç kere iki ilmek artış yapılıp, sonraki sırada otuzilmek artış yapılarak on sıra örülecek ve omuz çıkıntısı yapılmış olacak. 

Yaka için açıkta bırakılan 42 ilmek şişe alınarak, otuz cm daha örülecek. Yine 42 ilmek açığa alınarak 10 sıra örülüp kol oyuntusu için otuz ilmek ve üç kere iki ilmek kesilip, altı sıra örüldükten sonra üç kere ilmek ve bir kere 30 ilmek artış yapılıp, onsıra örüldükten sonra tekrar yakada açıktabırakılan 42 ilmek şişealınıp, 28 cm dahaörüldükten sonra bütün ilmekler kesilecek. 
KOL : 
örgümüze 69 ilmek üç ters üç düz lastik olarak başlanıp aynı şekilde devam ederken her on dört sırada bir yedi kere birer ilmek artış yapılacak. Kol boyu 45 cm”de kol üst kesimi için bir kere dört, on kere üç ilmek kesilip tepede kalan 15 ilmek ara ara kesilip onikiilmeğe düştüğünde tüm ilmekler kesilerek kol bitirilecek. 

BEL BANDI : 
örgüye 21 ilmek 3üçdüz üç ters lastik olarak 160 cm örülüp ilmekler kesilecek. 

EK AÇIKLAMA : 
klasik şekilde aşağıdan yukarıya değilyatay örülmektedir. 

* Önce hırkanın sağön tarafı örülmeye başlanmaktadır.
* Örerken sol tarafta kesmeve bekletme işlemleriniyapıp örgüye devam edilir
* Sonra yine soldakesme ve bekletme işlemleritekrarlanıp,
* Bu işlemlerbitince örgüyedevam edip, tümü bitirilir.
* Bahsedilenkırkiki tane açığa alınan, yani örülmeden şişte bekletilen ilmekler ( 42 ilmeği üçüncü bir şiş üzerinde bekletmeniz gerekecektir.)
* Bu kısımdan daha dar, burun gibi örgününiçine doğru uzanankısım ise 30TANE KESİLEN İLMEĞİ GÖSTERMEKTEDİR.
zira bu kısmın en uçbölümü üç kereiki ilmek kesilen ve sonra yine simetrik olarak üçkere iki ilmekartırılan kısımdır.
* bu kırık iki ilmek AÇIĞA ALINIRKEN (şişte bekletilirken) on sıra örülür” dendiği için bu kısım düz çıkar, şekildeki gibi eğimli olmaz. (Fakat bu farkmodelin duruşunu etkilememektedir, dümdüz on sıra örülüp devam edilir.)

* ve kırk ikiilmek şişte bekletilirken sağ tarafın örgüsü ilerlemekte yani bir kademe farkıoluşmaktadır.
* Fakat esasen çizimde boş gibi duran bu kısım, kırkiki ilmek örülmeye devam edilince kapanmakta dolayısıyla otuz ilmek kesilen bölüm, tıpkı büyük bir ilik gibi kolun geçtiği kısım olmaktadır.
Böylelikle örgü kendiliğinden katlanmış gibi olacaktır. Örgüyütamamen bitirdiğinizde sağ ve sol ön kendiğinden kıvrılmış olarak karşınızaçıkacak, kol oyukları delik kalacak, bu kısımlarada kol örülüp takılacaktır.

yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.