google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

17 Ekim 2016 Pazartesi

Tığ işi Örgü Çanta Yapılışı

Tığ Örgü Çanta Yapılışı
Örgü sezonu, bütün hızı ile açılmış durumda. Kazak, atkı, bere, eldiven modelleri kışın gelmesiyle birlikte her yerde aranmakta. Biz de sizlerle tığ işi örgü deneyelim istedik. Örecek olduğumuz tığ örgü çantayı örgü makyaj çantası modeli şeklinde kullanmanız da mümkün.
Seçtiğiniz renklerle canlılık katacağınız bu örgü çantayı, elinizden çıkmış bir emek olduğu için de çok severek kullanacaksınız.
Tığ Örgü Çantanın Yapılışı
Örgü çanta yapımına başlamadan önce dilediğiniz ve beğendiğiniz ipleri kullanabileceğinizi belirtmek istiyoruz. Hatta bunun için evde bir kenarda artık olarak duran  ipleri bile değerlendirebilirsiniz. Evinizde artık olarak elinizde kalan ipleri değerlendirmek üzere son derece güzel bir formül.

İşe öncelikle örmek istediğimiz deseni temiz bir kağıt üzerine çizmekle başlayalım. Örneğin çizmek istediğiniz bu model bir kar tanesi modeli olabilir. Elinizdeki kağıdın üzerine bir kar tanesi modeli çizin. Bu deseni çizmek üzere kareli bir kağıt kullanmanız sizin için daha faydalı olacaktır. Özellikle de örme aşamasında sizlere önemli ölçüde yardımcı olacaktır. Kâğıt üzerindeki kareleri birer ilmek sayısı farz ederek büyük bir kolaylıkla çantanızı örebilirsiniz.
Deseni çizme işlemini tamamladıktan sonra hangi çantanızın hangi renge sahip olmasını istediğinize karar verin. Dilerseniz aklınızdan geçen bu rengi elinizdeki kağıdın üzerine de not da edebilirsiniz. Ancak daha başarılı bir sonuç almak istiyorsanız tavsiyemiz tercihinizi uyumlu renklerden yana kullanmanız olacaktır.
Örme işlemine 62 adet zincir çekerek başlayalım. Bu 62 adet zincir sayısını örme işlemini tamamladıktan sonra ikiye eşit parçaya katlayacağız. Dilerseniz 31 ilmek olan kısımlarda işaretleme yapabilirsiniz. Zincirleri de tamamladıktan sonra çizmiş olduğumuz grafiği takip ederek sık iğne olarak örmeye devam edelim..
Örme işini de tamamladıktan sonra çantamızı ikiye katlayalım ve alt kısmını karşılıklı olacak şekilde birleştirerek ters yönden sık iğneyle birleştirelim. Ardından tamamlamak üzere olduğumuz ağız kısmına fermuar yapalım.
Bu şekilde  çanta istediğimiz desende istediğimiz renklerde tamamlanarak son halini almış oldu. Ancak dilerseniz farklı eklemelerle kendi zevkinize göre bir tasarım çantası oluşturabilirsiniz.
Örnek olarak dikmiş olduğunuz fermuarın ucuna püskül ilave edebilirsiniz.
Son derece  şık bir çanta elde ettiğinizi görünce siz de çok mutlu olacaksınız.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.