google.com, pub-7062781438792579, DIRECT, f08c47fec0942fa0

14 Ocak 2008 Pazartesi


Malzemeler:
2 su bardağı şeker
1-3/4 su bardağı un
3/4 su bardağı kakao
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1-1/2 tatlı kaşığı bikarbonat (baking soda)
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı kaynar su
'Perfectly Chocolate' kreması:

1/2 su bardağı tereyağ veya margarin
2/3 su bardağı kakao
3 su bardağı pudra şekeri
1/3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
Yapılışı:

1. Fırınız 180C ısıtın. 23cm'lik yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve unlayın.

2. Şeker, un, kakao, kabartma tozu, bikarbonat ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumurta, süt, yağ ve vanilyayı da ekledikten sonra 2 dakika kadar orta hızda mikserle çırpın. Kaynar suyla karıştırın (Karışım hafif olur). Karışımı hazırladığınız kalıba boşaltın.

3. 30-35 dakika veya batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin. 10dk. kadar soğutun ve kalıptan çıkardıktan sonra tel rafın üstünde iyice soğuyana kadar bekletin. Çikolata kreması ile kaplayın.

'Perfectly Chocolate' kreması'nın hazırlanışı:

1. Tereyağını eritin, kakao ile karıştırın. Pudra şekerini ve sütü ekleyin, düzgün karışım olana kadar çırpın. Gerekirse biraz süt ekleyin, en son da vanilayı karıştırın.


EmojilerEmojiler

Bu sitenin içeriği yazarın özgün paylaşımlarından ve muhtelif sitelerden derlenen alıntılardan ibarettir.