ÇİKOLATALI MEYVELİ TOP KEK

18 Şubat 2008 Pazartesi










2 yumurta
1 su b. tozşeker
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 fincan kuru üzüm
8 kuru kayısı
1 avuç ceviz
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
un
10 adet ikramlık çikolata



HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın.
Üzerien 1 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın.
Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 çay yoğurt
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya
ilave edip karıştırın.Üzerine 1.5 su bardağı
un ekleyip karıştırın.
Üzerine küçük kesilmiş kayısı,ceviz ekleyin.
Kek kalıplarına karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış
170 dercelik fırında pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra servis tabağına alın.
Bitter çikolatayı eritin.Top keklerin üzerine eritimiş
çikolata ile servis edin.
DEVAMINI OKU...

BEYAZ PUF










2su b. pudra şekeri
2 çorba kç toz jelatin
2 çorba k. glikoz
1 su b. su
1 tatlı k. vanilya özü
1 tutam tuz

Süslemek için:
100 gr. çikolata
süsleme şekeri

HAZIRLANIŞI:
Glikozu ve pudra şekerini bir tencereye alıp karıştırarak
şeker eriyene kadar pişirelim. Diğer tarafta toz jelatin ve
suyu 12 dakika mikserde çırpalım. Ocaktan aldığımız karışımın
içine ekleyelim.Vanilyayı da ekleyelim. Slikon kalıplarımızın içine
önce nişasta serpelim. Daha sonra içine erimiş bitter çikolata
sürerek donmasını bekleyelim. Hazırladığımız kalıplara şanti
torbasına doldurduğumuz beyaz pufumuzu sıkalım.En az 4 saat
en güzeli bir gece dolapta bekletelim. Kalıplardan çıkartıp çocuklarımıza
güzel bir sürpriz yapalım.
DEVAMINI OKU...

Revani

13 Şubat 2008 Çarşamba











içindekiler
Keki için

3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon kabuğu
Şerbeti için

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı
Su ve şeker kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatılır.
Kaynayan şerbete limon suyu eklenip altı kapatılıp, şerbet soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker iyice kabarana kadar çırpılır.
Yoğurt ve sıvı yağ karışıma eklenir.
Bir başka kapta un, irmik, vanilya, karbonat ve kabartma tozu karıştırılır.
Kuru karışım yoğurtlu karışıma eklenir.
En son limon kabuğu rendesi konulup, fırın tepsisine dökülür.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Kek 3-4 dakika ılıtıldıktan sonra dilimlenip, şerbetlenir.
Bir kaç saat şerbeti çektirildikten sonra servis edilir.
Notlar
Revanide yoğurt olduğu için hem karbonat hem de kabartma tozu kullanıyoruz.
İçine limon kabuğu rendesi yerine öğütülmüş ceviz, fındık, badem, hindistan cevizi koyarak değişik lezzetler elde edebilirsiniz.
Şerbeti mutlaka toz şekerle yapın. Pudra şekeri şerbetin koyulaşmasını engeller.
Buzdolabında saklayın.
DEVAMINI OKU...

Bisküvili Pudingli Kolay Pasta











Malzemeler
1 paket petibör bisküvi
1 paket
1/2 litre süt
ceviz
Hazırlanışı
1 Puding paketteki tarife göre hazırlanır.
2 Servis tabağına 1 sıra bisküvi dizildikten sonra üzeri pudingle kaplanır.
3 İşleme iki malzemeden biri bitene kadar devam edilir.
4 Pasta ceviz ile süslenir
Not:
Bisküvi sıralarının arasına da ceviz serpilebilir.
Ceviz yerine Hindistancevizi ya da fıstık da kullanılabilir.
Puding pişirilirken içine ekstra çikolata da konulabilir.
Çikolatalı puding yerine başka puding de kullanılabilir.
DEVAMINI OKU...

profiterol

3 Şubat 2008 Pazar











Profiterol
Çarşamba, 06 Eylül 2006


PROFITEROL MALZEMELER
1 BARDAK UN
100GR KATI YAĞ
1 BARDAK SU
1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
4-5 YUMURTA
1 PAKET KREMA
2 PAKET BİTTER ÇİKOLATA
ÇİKOLATALI SOS

KREMASI İÇİN
2.5 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
VANİLYA



PROFITEROLÜN YAPILIŞI
SU TENCEREYE KONUR İÇİNE KATI YAĞ ATILIP KAYNATILIR

SU KAYNAMAYA BAŞLAYINCA BU KARIŞIMA ŞEKER VE UN ATILIR, ATEŞ ÜZERİNDE HIZLI KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR, ATEŞTEN ALINIR

SOĞUYUNCA İÇİNE 4 YUMURTA TEKER TEKER İLAVE EDİLEREK YEDİRİLİR ELDE EDİLEN HAMUR SIKMA TORBASINA DOLDURULUP ARALIKLARLA TEPSİYECEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE SIKILIR, SICAK FIRINDA KAPAĞI HİÇ AÇILMADAN PİŞİRİLİR

PİŞİNCE ISISI DÜŞÜRÜLÜP FIRININ İÇİNDE TUTULUR

DİĞER YANDAN HAMURUN KREMASI PİŞİRİLİR,SOĞUYAN TOPLAR ORTALARINDAN YARIM OLARAK KESİLEREK, KREMA DOLDURULUR SERVİS TABAĞINA DİZİLİR, ÜZERİNE ÇİKOLATALI SOS DÖKÜLÜR.

KREMANIN YAPILMASI
TENCEREYE SÜT,ŞEKER,VE UN KOYULARAK KAYNATILIR,KOYULAŞINCA ATEŞTEN ALINIPİÇİNE VANİLYA VE KATI YAĞ İLAVE EDİLİR,KARIŞTIRILARAK SOĞUTULUR,SOĞUMADAN KULLANILINIRSA HAMURLARI YUMUŞATIR.

ÇİKOLATALI SOS
1 PAKET ÇİĞ KREMA, 2 ADET BİTTER ÇİKOLATA ATEŞTE KARIŞTIRILARAK ERİTİLİR.
DEVAMINI OKU...

bonibonlu kurabiye











MALZEMELER
125 gr tereyağ

125 gr un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 adet yumurta

115 gr sütlü çikolata

11/ 2 cup şeker 320 gr

5 paket bonibon

1 çimdik tuz

100 gr kakao yani 1/2 cup

HAZIRLANMASI
Öncelikle tereyağımızı ve çikolatamızı bir kapta benmari usulü eritin. Diğer yandan un,kakao kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.

Şeker, yumurta ve vanilyayı mikserle çırpın. Eritilmiş yağımızı ve çikolatamızı da karışımıza dahil edin ve karıştırmaya devam edin. Unlu karışımımızıda ekleyin ve karıştırın. Bonibonları ben sadece üstünde kullandım dilerseniz içine de koya bilirsiniz. Sadece üzerinde kullanacaksanız 2 paket bonibon yeterli olacaktır.

Tepsimize yağlı kağıt serin. Hazırlamış olduğumuz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük hamur parçaları koparın. Hamurumuz kulak memesinden biraz daha çıvık bir hamur oluyor bu yüzden elimizi hafif ıslatıp yuvarlama yapabilirsiniz. Üzerine de bonibonlari yerleştirin ve aralıklar bırakarak tepsiye dizin. 165 derecedeki fırında 15 dk pişirin.

Kurabiyeler fırında çıkınca yumuşak oluyorlar ama soğumasını bekledikten sonra kıvamına geliyor.

AFİYET OLSUN
DEVAMINI OKU...

Aşure


<


Aşure malzemeler
Yarım kilo aşurelik buğday

1 su bardağı nohut

1 su bardağı fasulye

100 gr kuru kayısı

100 gr kuru incir

2-3 adet küp küp doğranmış elma

portakal kabuğu rendesi

kuş üzümü ve çekirdeksiz üzüm

karanfil

fındık içi, ceviz içi

üzeri için tarçın

1 kilo şeker

Aşurenin hazırlanması
Buğdayımızı , fasulyemizi ve nohutumuzu bir gece öncede ıslatın ve ertesi gün haşlayın. Buğdayın üzerine 5-6 parmak gececek şeklinde su koyup kaynatın. Daha sonra fasulye ve nohutuda ekleyıp karıştırın.

Yıkanmış ve sıcak suda bekletilmiş üzümleri,kayısıları ilave edin. Biraz daha kaynadıktan sonra şeker ilavesi yapın.Suyu azalırsa kaynamış su ekleye bilirsiniz.

Portakal kabuğu rendesinide ekleyin.Elmalarımızı küp küp doğrayın ve onlarıda ekleyin. Aşuremizi ocaktan almaya yakın minik doğranmış incirlerimizi ekleyin.En son eklememizin sebebi aşuremizin kararmaması için.

İsteğe bağlı en son gül suyuda ekleye bilirsiniz.

Aşuremizi kaselere boşaltıktan sonra üzerine tarcın ,nar ve kuruyemişlerimizle süsleye bilirsiniz.

AFİYET OLSUN
DEVAMINI OKU...

Sakızlı muhallebi (4 Kişilik)

1 Şubat 2008 Cuma



Malzemeler:
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
1 damla sakızı
1.5 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı hindistan cevizi
10 çilek

HAZIRLANIŞI :
Bir kaba sütü boşaltıp içersine un, şeker, dövülmüş damla sakızını ilave ederek mikserde erittin. Ağır ateşte karıştırarak 15 dakika pişirin.
Pişirdiğiniz karışımı mikserde tekrar çırpın. Soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi ve çilekle süsleyip servis yapın.
DEVAMINI OKU...

güllaç












Malzemeler :

1 paket güllaç ( 13 yaprak)

3 litre süt ( 2.5 lt. de olabilir)
6 su bardağı şeker ( fazla tatlı sevniyorsanız azaltılabilir)
1 paket vanilya
süslemek için ceviz ve nar taneleri
Hazırlanışı :

Sütü bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başladığında şekeri ve vanilyayı ilave edin. Altını kapatıp biraz ılımasını bekleyin. Diktörtgen veya yuvarlak bir tepsiye 1 adet güllaç yaprağını uygun şekillerde kırarak yerleştirin. Yaprağı yumuşatacak kadar üzerine süt ilave edin. Yine bir güllaç yaprağını tepsideki güllacın üzerine yerleştirin ve süt ile ıslatın. Tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Kalan sütü tepsinin her yerine gezdirerek dökün. Yapraklar sütü iyice çektikten sonra iri dövülmüş ceviz içi ve nar taneleri ile süsleyip dolabta soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...
DEVAMINI OKU...

ekmek kadayıfı



malzemaler:
1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
7 bardak su

Şurubu :
4 1/2 bardak toz şeker
4 1/2 bardak su
2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Üstüne :
2 lüle kaymak
Hazırlanışı :
Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın.

Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın.

Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşınca bunu, kadayıfların üstüne dökün, sonra da şurup katılmış kadayıf tepsisini orta ısıdaki ateşte, kadayıf hafifçe ağdalanıp üstünde şuruptan kabarcıklar oluşana dek 30-40 dakika kadar pişirin, sonra da tepsiyi ateşten alıp ılımaya bırakın.

Kadayıf ılındıktan sonra üstüne tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra da ortasına 2 lüle kaymak koyarak servis yapın.
DEVAMINI OKU...

ayva tatlısı


8 porsiyon için



4 adet ayva
8 servis kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı su
kaymak
file antep fıstığı



Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Çıkardığımız çekirdekleri biriktiriyoruz. Geniş bir tencereye suyumuzu ilave ederek ayvaların kesik kısımları üstte kalacak şekilde diziyoruz. Üzerlerine ayvaları soyarken ayırdığımız çekirdekleri serpiştiriyoruz. Her ayvanın üzerini örtecek şekilde servis kaşığı ile birer kaşık toz şeker ilave ediyoruz. Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte olmak üzere rengini alana kadar (yaklaşık 1,5 saat) pişiriyoruz. Ben süsleme için kaymak ve file fıstık tercih ettim ama bu tatlıya ceviz de çok yakışıyor.
Not:

1. Ayvaları soyarken kararmaması için limonlu suda bekletirim.
2. Ne kadar çok ayva çekirdeği olursa rengi o kadar güzel olur.
DEVAMINI OKU...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

etiketler

 
 
 
Haberler Haberler
 
Copyright didbanist.com dantel, el işi,derya baykal, örgü modelleri anlatımlarını, resimlerini ve videolarını bulabileceğiniz Bayanlara Özel bir site.© Derya baykal, Örgü Modelleri, Deryalı Günler, el işleri, dantel,2014 model abiyeler